неделя, 4 септември 2022 г.

Групите на Шампионска лига - анализ и прогнози - група G



В няколко статии ще ви запознаем с групите на турнирът на богатите, ще направим кратък анализ на всяка група и отбор и ще направим прогнози кой на кое място може да завърши.

Колкото до група G, в нея са отборите на Манчестър Сити, Севиля, Борусия Дортмунд и ФК Копенхаген. Онтово имаме група, както Група F, с изявени 2 фаворита, един отбор, който може да им обърка сметките и един отбор пълен аутсайдер. Мачовете между отборите се очаква да са резултатни и до последно няма да е ясно кой ще продължи напред.

Манчестър Сити от 10 години са сериозен фактор в Англия, а откакто Гуардиола е треньор и в Европа. Отборът е много добре балансиран във всички линии, притежават най-добрият халф в света Де Бройне, а лятото привлякоха и Ерлинг Халанд, играч с убийствена физика и голмайсторски умения, повече за Халанд тук. "Гражданите" играха финал в турнира през 2021 г. но изгубиха от Челси, така този трофей продължава да е блян за клубът. Този сезон "небесносините" имат качествата да спечелят "ушатата"с оглед на класата в състава си и тази група е само първото стъпало към това.

Севиля са един доста добър отбор, който често бърка сметките на Реал и Барса в Испания, а преди години бяха редовни абонати за спечелването на Лига Европа. "Андалусийците" обаче искат нещо повече от това и ще се хвърлят много сериозно в турнира. Този сезон началото в Ла лига е много лошо, след 3 загуби и 1 равен и позиция над зоната на изпадащите. В тази група в Шампионската лига, обаче, ще е много трудно предвид присъствието на топ клубове като Ман Сити и Борусия Дортмунд. Севилци при много къмсет и здрави двубои може и да се преборят за едно от първите две места, но ще е много трудно.

Борусия Дортмунд е единствения отбор от последната декада, който на няколко пъти намери цаката на Байерн Мюнхен в Бундеслигата. Отборът, въпреки че почти всяко лято продава основни футболисти, винаги им намира верните заместници и винаги е конкурент на "баварците". Този сезон отново в Германия се очертава да са единственият реален опонент на Байерн. В тази група мисля, че двубоите на "черно-жълтите" с Манчестър Сити ще са едни от бижутата в груповата фаза изобщо. Дортмундци са отбор с традиции в Шампионска лига и очаквам да стигнат до късните фази на турнира.

ФК Копенхаген изглежда като отбор донор и пълен аутсайдер в групата. Датският шампион играе много здрав футбол с много твърди единоборства и нищо чудно благодарение на това да открадне някоя точка, което едва ли ще стигне за нещо повече за "градския отбор". В друга група може би щяха да имат шанс за нещо, но в тази едва ли.

Прогноза на FootballReview за група G:

1. Манчестър Сити

2. Борусия Дортмунд

3. Севиля

4. ФК Копенхаген.


Няма коментари:

Публикуване на коментар