сряда, 28 септември 2022 г.

Победата над Македония е нещо повече от само един мач




България победи Македония* с 1:0 в последен мач от Лигата на конференциите. Пред непрестанни обиди, освирквания и псуване нашите момчета набиха по-малкия си брат, който беше непослушен в последно време. 

Минаха два дена, вече на спокойна глава, може да кажем, че това беше много повече от футболен мач. Тук са намесени история, политика, география, култура, ценности и чак тогава спорт.

Малките ни братя забравиха много бързо, че България първа призна новата страна Македония, забравиха че искахме да им помогнем във всяко едно отношение да се приобщят към Европа. 

Сръбското влияние, обаче, размъти главата на Македония и вместо да отвърнат с добро, почнаха да крадат история, култура, да злословят срещу нас. Така България много правилно наложи вето на присъединяването им към ЕС.  

След поведението на македонците вече виждаме, че това решение е било много правилно, съседите ни са много далеко от европейско мислене и ценности. Сигурни сме, че не всички македонци са такива, но тази представителна извадка от стадиона и на терена петни целия им народ.

Озверялата тълпа на стадиона освирка “Мила родино”, което само мотивира пределно българските футболисти, които играха с блясък в очите. Може да кажем на македонците само едно:  Да мразиш съперника, съвсем не означа, че обичаш своите.

Колкото до самия мач нашите играха много достойно и заслужено победиха, хвърляха се смело в единоборства, нямаше страх, нямаше безцелни центрирания. Имаше един сплотен колектив от млади и надъхани момчета, които защитиха страната си. 

Какво се оказва в крайна сметка? Дойде един сърбин да ни покаже как се прави и че сме изгубили цяло едно поколение футболисти. Кръстаич разкара връзкарите и татините синчета, отряза всички мениджърски интереси и пусна в игра момчета на по 18 до 25 години, които са във форма. 

Резултатите са налице, всички знаем че това са само Гибралтар и Македония, футболни джуджета, които преди 20-30 години не брояхме за живи, но все пак победите са си победи, трябва отнякъде да се почне.

Особено сладка беше победата над Македония, на техен терен, да гледаш озверелите, разкривени от злоба животински лица на македонците… безценно.

Македония* - историко-географска област на Балканите между реките Струма, Вардар и Места.

Няма коментари:

Публикуване на коментар