събота, 3 септември 2022 г.

Групите на Шампионска лига - анализ и прогнози - група F



В няколко статии ще ви запознаем с групите на турнирът на богатите, ще направим кратък анализ на всяка група и отбор и ще направим прогнози кой на кое място може да завърши.

Продължаваме с група F. Тук са отборите на Реал Мадрид, Селтик, Шахтьор Донецк и Лайпциг. Група с изявен фаворит за 1-то място и 3 отбора, които ще се борят за 2-рото. 

Започваме с Реал Мадрид, който е най-успешният отбор в историята на Шампионска лига, със своите 14 отличия. “Белия балет” е настоящ носител на отличието, и е единствения отбор, който спечели в 3 сезона подред трофея. В състава си разполагат с Карим Бензема, най-добрият нападател в света за момента, имат и Лука Модрич и Тони Кроос, мозъците на успешната игра на тима. В тази група нямат да имат проблем за 1-то място и са фаворит номер 1 за победител в турнира.

Селтик, заедно с Глазгоу Рейнджърс са хегемоните в Шотландия, а в Шампионска лига са отбор с традиции и участват често в групите. “Детелините” имат и едно отличие от 1966 г. когато турнирът все още се е казвал КЕШ.  Миналата година, обаче, не успяха да влязат в лигата на богатите и се задоволиха с участие в Лига Европа. Този сезон имат невероятния шанс да се промъкнат към директните елиминации.

Шахтьор Донецк от доста години е сериозен фактор в евротурнирите, а в Украйна са винаги фаворит. Миналата година бяха отново в групите, но не впечатлиха с нищо и останаха на дъното на групата си с 2 точки. “Миньорите” този сезон, със сигурност са мотивирани за повече и ще играят много настървено, за да имат шанс за нещо повече от последно място. 

РБ Лайпциг са новобогаташи и от среден отбор в Бундеслигата се превърнаха в редовен участник в евротурнирите, миналия сезон завършиха на 4-то място в Германия. “Червените бикове” имат доста голям бюджет и могат да си позволят много добри футболисти - Кристоф Нкунку, Дани Олмо, Андре Силва и Тимо Вернер. Очаквам да се бият със зъби и нокти за второто място. 

Прогноза на FootballReview за група F:

1. Реал Мадрид

2. РБ Лайпциг

3. Селтик

4. Шахтьор Донецк.

Няма коментари:

Публикуване на коментар