събота, 17 септември 2022 г.

Топ 10 най-добре платени футболисти



Автор: Антон Иванов

Повече от добре платени! Заплатите на някои от футболистите, за които ще говорим ще стигнат да покрият бюджета на поне няколко града в България.

*Заплатите са за седмица**

10. Карим Бензема - 462 хил. евро 

Без съмнение, ако има играч, който е от огромна важност за Реал Мадрид в последните няколко години то това е Бензема. Французинът пое капитанската лента на отбора, а през миналия сезон отбеляза куп попадения, с които помогна за спечелването на трофея от Шампионска Лига.

9. Кристиано Роналдо - 515 хил. евро 

През лятото португалецът усилено искаше трансфер, но именно високата му заплата бе едно от препятствията за евентуална сделка. Роналдо е най-добре платеният играч във Висшата Лига, но с оглед на статистиката му от последните години доста фенове на Юнайтед се питат дали наистина си заслужава.

8. Серхио Рамос - 524 хил. евро

Бившият капитан на Реал Мадрид премина в ПСЖ преди година, но чак през този сезон започна да затвърждава мястото си в титулярния състав на парижани. Рамос е сред най-опитните в отбора и по всичко личи, че неговите лидерски качества са високо оценени от собствениците на клуба.

7. Еден Азар - 600 хил. евро

Белгиецът е далеч от формата, заради която бе привлечен в Реал Мадрид, но въпреки това той е най-добре платеният играч в кралския клуб. На годишна база Азар прибира около 31 милиона евро. Не е зле за нападател със 7 гола в 69 мача.

6. Серхио Бускетс - 711 хил. евро

Изненадващо или не Серхио Бускетс също е част от футболистите с най-добри заплати в света. Испанецът може никога да не е бил сред любимците на футболните феновете, но заради това което прави на терена от ръководството на Барселона са се погрижили добре за него.

5. Френки де Йонг - 721 хил. евро

Не е сигурно, че реално ще си получи парите (хохо), но е сигурно, че холандецът е изключителен талант. Де Йонг има още 4 години до края на договора си, а заплатата включена в сделката, при която той се присъедини към Барса през 2019 г., е общо около 150 милиона евро.

4. Жерар Пике - 1 млн. евро

Пике освен в Барселона е и най-добре платеният играч и в цяла Испания, което само по себе си е доказателство колко високо ценен е той в Каталуния. Защитникът има над 600 мача за клуба и в момента кара своя 16-ти сезон в Ла Лига.

3. Неймар - 1.083 млн. евро

Преди години, когато Неймар смени Барселона за ПСЖ, една от причините за трансфера бе заплата. Е, катарските собственици сбъднаха желанието на бразилеца за по-голямо възнаграждение и днес той е сред топ 3 най-добре платени играчи в света.

2. Лионел Меси - 1.223  млн. евро

Въпреки че вече е в напреднала футболна възраст аржентинската суперзвезда си остава класно попълнение, което носи куп маркетингови облаги. Меси може и да е втори в тази класация, но със сигурност е сред най-обичаните футболисти и така носи огромни приходи на ПСЖ.

1. Килиан Мбапе - 1.748  млн. евро

Футболист, треньор, директор и собственик! С тази заплата и привилегии, които има младата френска надежда не случайно доста хора се питат на каква длъжност всъщност работи той. Естествено Мбапе притежава уникални футболни качества и това, че е най-добре платеният футболист на планетата е напълно заслужено.

Статията е публикувана в оригинал на futbolbro.com



Няма коментари:

Публикуване на коментар