петък, 2 септември 2022 г.

Групите на Шампионска лига - анализ и прогнози - група E




В няколко статии ще ви запознаем с групите на турнирът на богатите, ще направим кратък анализ на всяка група и отбор и ще направим прогнози кой на кое място може да завърши.

След анализа за групи AB, C  и D е наред е група E от Шампионска лига, в коята са отборите на Челси, Залцбург, Милан и Динамо Загреб. Групата има два изявени фаворита, един отбор средна класа и един изявен аутсайдер.

Челси определено са един от фаворитите за някое от първите 2 места. Отборът се представя солидно в последните години в турнира, а през 2021 г. дори го спечелиха за 2-ри път в историята си след победа срещу Манчестър Сити на финала. На трансферния пазар през това лято бяха много активни и привлякоха някой много добри футболисти - Обамеянг, Стърлинг, Фофана, Кукурела, Закария и Кулибали. Началото в Англия обаче не е много обнадеждаващо, след 2 победи, 2 загуби и равен. В тази група не би трябвало да имат проблем с продължаването напред.

Залцбург пък са константа в Австрийската Бундеслига, където са 16 кратен шампион, а в Шампионска лига станаха редовен участник в групите. Миналата година също бяха част от тях, но останаха на 3-то място и се задоволиха с Лига Европа. Този сезон, ще искат нещо повече в турнира и при по-голям шанс могат да катурнат някой от 2-та фаворита.

Милан е вторият най-успешен клуб Шампионска лига след Реал Мадрид със 7 купи. “Росонерите” в последните 2-3 години върнаха част от позабравената си слава в Италия, където миналата година станаха шампиони. Всички фенове очакват да се върне и старият Милан в Европа, където преди години бяха неизменна част от късните фази. Веждесъщият Ибрахимович, беше важна част от въжраждането на състава, но вече играе все по-периферна роля, но младоците в състава - Сандро Тонали, Рафаел Леао, Анте Ребич и др. са му достойни заместници. Отборът на хартия може да е 1-ви в групата си, но да видим дали младият състав ще успее да се справи.

Динамо Загреб са абсолютните аутсайдери в тази компания, но всяка точка или гол ще е добре дошъл. Хърватите отстраниха Лудогорец по пътя си към групите. В родината си са аболютен претендент за шампион, но в Шампионска лига,  ако не се случи чудо, няма на какво да се надяват освен на тлъстия награден фонд след отпадането.

Прогноза на FootballReview за група Е:

1. Милан

2. Челси

3. Залцбург

4. Динамо Загреб.

Няма коментари:

Публикуване на коментар