събота, 17 септември 2022 г.

Ако Ювентус продължава така Алегри скоро ще е на борсата





Ювентус загуби домакинството си на Бенфика с 1:2 във втория мач от група H. Така след поражението на старта от ПСЖ също с 1:2, “бианконерите” са без точка след първите си два мача в турнира и делят последните две места с Макаби Хайфа.

Именно с израелците са следващите два мача в групата и Юве трябва да играят за задължителни 6 точки, иначе ще гледат Шампионска лига по телевизията напролет. 

Дори да вземе двата мача с Хайфа, обаче, за “старата госпожа” изобщо не е сигурно че ще продължи напред. Ще трябва да се вземе победа и минимум равен срещу ПСЖ и Бенфика в последните двубои.

Това за момента изглежда доста трудно постижимо с оглед играта на отбора през този сезон, а и изобщо през последните две години.

Треньорът им Макс Алегри има остарели разбирания за футбол, които преди 7-8 години вършеха чудесна работа и Ювентус стана шампион на Италия няколко пъти подред

В днешни дни обаче футболът се разви, в професията влязоха нови имена с нови методи, тактики и разбирания за играта. 

Palmsbet до 200 лв. начален бонус

Основната тактика на Алегри е да избереш правилните 11 човека и да се надяваш някой от тях да е на точното място в точното време, за да реши дадена среща. Така, той действа точно на обратно на повечето успешни тимове. 

Успешните отбори играят заедно като юмрук и ако някой покаже индивидуална класа и реши някой двубой е добре дошло.

Като такива тимове може да посочим много отбори - Ливърпул, Манчестър Сити, Барселона, Байерн Мюнхен, Аякс, Порто, Борусия Дортмунд и др.

Философията на Алегри пък е да се разчита на индивидуална класа е доста наивна тактика, а и самият отбор в момента няма кой знае какво качествени изпълнители, за да решават мачове.

Лятото изпуснаха много класен играч като Паоло Дибала, който вече бележи и асистира в Рома, контузиите на Погба и Киеза също не помагат, Влахович и Милик не бележат достатъчно, защитата не е най-стабилната.

Най-важното е, че го няма отборния дух, но всичко тръгва от треньора, а докато той не започна да променя представите си за играта, “старата госпожа” наистина ще играе като стара госпожа, а Алегри ще си търси нова работа, въпреки голямата неустойка.

1 коментар: