вторник, 6 септември 2022 г.

Групите на Шампионска лига - анализ и прогнози - група H



В няколко статии ще ви запознаем с групите на турнирът на богатите, ще направим кратък анализ на всяка група и отбор и ще направим прогнози кой на кое място може да завърши.

В група H попадат отборите на Пари Сен Жермен, Ювентус, Бенфика и Макаби Хайфа. Това е типичната група от тазгодишното издание на турнира - 2 фаворита, един отбор средна европейска класа и един аутсайдер.

ПСЖ с Меси, Мбапе и Неймар в състава си, са фаворит за всяко състезание, в което участват. Голямата цел пред парижани, както беше и с Манчестър Сити е Шампионска лига. Преди 2 години бяха много близо до това, досущ като Сити, когато "принцовете" загубиха финала от Байерн Мюнхен. В Лига 1 почти нямат проблеми, но голямата цел е турнира на богатите, така че тази година всички усилия ще са насочени натам. Някой измежди ПСЖ и Юве ще спечели групата.

Колкото до Ювентус, положението е по-различно. Като че ли в момента "старата госпожа" е в преходен период и не убеждават с игрите си. Минaлата година едвам додрапаха за 4-то място в Сериа А, даващо право на участие в Шампионска лига. Този сезон "бианконерите" също не тръгват добре и засега са на 7-то място в Италия. Въпреки всичко, не би трябвало да имат проблеми с продължаването напред в турнира.

Бенфика е хегемон в Португалия, заедно с Порто и Спортинг, но в Шампионска лига отдавна нямат кой знае какви успехи. Този сезон с оглед присъствието на горните два отбора, също не се очертава да заемат някои от първите две места и ще се задоволят с 3-то място и Лига Европа.

Макаби Хайфа, както всеки аутсайдер, биха се радвали на всяка точка или вкаран гол и ще се насладят на участието си в елита на Европа. В Израел са един от най-силните отбори и постоянно са в битката за титлата.

Прогноза на FootballReview за група H:

1. ПСЖ

2. Ювентус

3. Бенфика

4. Макаби Хайфа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар