неделя, 18 септември 2022 г.

Какво се случва с Лестър?




Лестър е отбор, който събра много симпатии на неутралните футболни фенове през последните 7-8 години. 

“Лисиците” през сезон 2014/15 г. се спасиха на косъм от изпадане и следващият бяха един от фаворитите да изгубят мястото си във Висшата лига.

Противно на всякаква логика Лестър изненадващо стана шампион на Англия, въпреки присъствието на Манчестър Сити, Челси, Ливърпул и Манчестър Юнайтед.

Така отбора стана шампион и естествено се класира за Шампионска лига, където стигна четвъртфинал и прибра доста солиден награден фонд. 

След това отборът от “Кинг Пауър Стейдиъм” се утвърди като един от водещите отбори в Англия и беше винаги замесен в битките за евротурнирите. През миналия сезон “лисиците” спечелиха и ФА Къп и стигнаха до полуфинал в Лигата на конференциите. 

Този сезон обаче Лестър започва кошмарно и е на дъното с 1 точка от 7 мача и голова разлика 10:22. Отборът отнесе някои много звучни шамари като загуба с 2:6 от Тотнъм и 2:5 от Брайтън. 

Какво се случва в този много симпатичен отбор?

Тимът играе много лошо, допуска много голове и ако продължава така, нищо чудно догодина да се озоват в Чемпиъмшип. 

Лятото бяха много пасивни на трансферния пазар, където в последния момент привлякоха едва 1 сериозен играч - защитникът от Реймс Фаес Ваут, който да замести Уесли Фофана преминал в Челси.

Така Лестър изглежда обезкървен и въпреки добрите играчи, с които разполага Брендън Роджърс, Лестър ще се бори да не изпадне, колкото и жалко да звучи.

Треньорът индиректно обвини ръководството на клуба за липсата на трансфери, а феновете губят търпение към всичко случващо се. 

Играчите изглеждат изхабени и играят без мотивация, а самият Роджърс е пред уволнение.

Ако отбора иска да се спаси от изпадане ще трябва нещо коренно да се промени в клуба. Защото ще е жалко такъв симпатичен отбор да рита във втория ешелон на английския футбол.


Няма коментари:

Публикуване на коментар