неделя, 11 септември 2022 г.

Застрашен ли е хеви метъла на Клоп?


“Трябва да преоткрием себе си”, това са думи на Юрген Клоп след катастрофата в Неапол, където местния отбор Наполи разби Ливърпул с 4:1 и това беше най-малкото, с което “червените” се разминаха. Тези думи на наставника показват лошото положение, в което се намира отборът му в момента.

Ливърпул започна този сезон ужасно, отборът играе зле, допуска лесно голове, а вкарва трудно, добре позната преса по целия терен липсва и в клуба намирисва на криза.

Успехите на Ливърпул на Клоп през последните години бяха базирани на високо изнесена защита, накъде около централната линия и жестока преса на противника или т.нар. Хеви метъл. Този стил на игра е доста изморителен, особено ако един от играчите не прави това, което трябва, страдат всички.

100 % начален бонус в Спорт

“Мърсисайдци” през настоящата кампания изглеждат изморени и износени, като това можем да отдадем на миналия тежък сезон, където отбора игра до последно във всички възможни турнири.

Върджил Ван Дайк не е същия безстрашен войн, след бруталната му контузия преди 2 години и вече не успява да ръководи защитата ефективно. Бековете Арнолд и Робъртсън все повече се втурват напред като крила и забравят да си покриват зоните, това важи особено на Трент, откъдето идват повечето опасности за Алисон.

В центъра липсва креативността от преди и още повече липсва контрапресата при изгубване на топката. Фабиньо се старае, а при Милнър вече тежат и годините.

Напред нещата също не изглеждат добре, Салах след купата на Африка е бледа сянка на себе си, новото попълнение Нунес засега на вкарва достатъчно, единствено Фирмино се разигра последните мачове, но това не стига. Връщането в игра на Жота е надеждата на всички.

Липсата на Садио Мане много тежи на Ливърпул и няма кой да го замести. Сенегалеца беше неуморен по фланга, постоянно помагаше в защита и при изнасянето на топката и не на последно място вкарваше много голове.

Гегенпресинга” на Клоп изглежда изхабен с тези играчи и ако той иска да продължи доброто представяне на отбора, трябва да преосмисли цялата концепция на Хеви метъла, защото или трябва да се сменят изпълнителите, или ще се смени диригента на цялата банда.

Ако пък Ливърпул вземат, че изгонят Клоп по подобие на Тухел и Челси, ще е най-голямата грешка в новата им история.


Няма коментари:

Публикуване на коментар