неделя, 28 август 2022 г.

Халанд ли е точния човек за Сити?





Може би най-вълнуващият трансфер това лято бе преминавамето на Ерлинг Халанд от Борусия Дортмунд в Манчестър Сити за около 60 милиона евро. Няколко гранда освен Сити се интересуваха от норвежеца, но Гуардиола изпревари всички и се сдоби с качествен нападател. 

Нападател, който липсваше на “гражданите” от напускането на Агуеро, но дори без типична деветка, Сити показа, че може да спечели Висшата лига. Сега вече Халанд допринася за още повече голове, дори донякъде целия отбор почва леко да променя играта си спрямо тарана.

Халанд като нищо може да мине кота 30 гола във Висшата лига и да гарантира на Сити борбата за златните медали в Англия. Не натам обаче да вперили поглед феновете на “небесносините”, всички искат най-после трофея от Шампионска лига, който винаги им убягва.

Ерлинг е голямата надежда на всички свързани с Манчестър Сити най- после да спечелят ушатата. С Дортумнд нападателят има доста вкарани голове и като виждаме как буквално гази защитниците в Англия, които се смятат за най-твърдите в света, си представяме как ще размята останалите защитници из Европа.

Халанд е някаква странна смесица от качествата на Ибрахимович, Филипо Индзаги и Рууд Ван Нистелрой- от Ибра е взел мощта и самочувствието, от Индзаги е взел правилното пласиране, а от Нистелрой невероятното хладнокръвие пред гола. А общо от тримата е взел головия инстикт и завършващ удар.

Въпреки, че е много млад, той вече счупи няколко рекорда в турнира на богатите - стана най-резултатния норвежец в турнира, след като задмина Оле Гунар Солскяер.

Вторият рекорд е, че Халанд е играчът, който най-бързо, като период от време вкара 20 гола в турнира.

Третия рекорд е, че стана най-младия играч минал границата от  20 гола в Шампионска лига.

Всички тези показатели доказват, че той е една голова машина и само на 22 години вече има вкарани 139 гола общо за клубните си отбори и Норвегия.

Дали ще допринесе за спечелването на Шампионска лига ще видим, но началото в Премиърлийг в повече от обнадеждаващо - 6 гола за 4 мача и това е наистина само началото.



Няма коментари:

Публикуване на коментар