понеделник, 5 септември 2022 г.

Един лош мач може да е катастрофален за Юнайтед



Предсезонната подготовка на Манчестър Юнайтед им изигра лоша шега, там те изиграха страхотни двубои със страхотни резултати и от това малко изгубиха връзка с реалността. После дойдоха двете катастрофи в началото на сезона срещу Брайтън и Брентфорд.

Последните четири мача на Юнайтед са началото на нещо добро или така се надяват всички привърженици. След кошмарния старт и класиране на дъното на таблицата, отборът се стабилизира и постигна 4 много важни победи. Две от тях дойдоха след много сладки победи срещу преки конкуренти за челните места - Ливърпул и Арсенал. 

Двубоят с Ливърпул особено, бе мачът, който може би обърна тенденцията и беше крайъгълен камък за "червените дяволи". Мачът с Арсенал, пък бе спечелен с много солидна игра и така беше прекъсната серията на "артилеристите" от 5 победи от началото на сезона.

Във всички мачове отбора игра стабилно и трупа точки, като вече е само на 3 точки от челото. Играчите се хвърляха като за последно, което показва, че Тен Хааг си е свършил работата. 

Нидерландецът не се страхува да залепи мегазвездата Роналдо и капитана Магуайър на скамейката. Треньорът се опитва да наложи свой стил на игра на отбора, който стил още не е съвсем изчистен, но първите признаци на подобрение са налице.

Тен Хааг се обгражда с верни бойци около себе си, защото е очевидно от последните 10 години, че със старите няма да стане нищо различно. Лятото бяха закупени Лисандро Мартинез, Каземиро, Маласия, Кристиан Ериксен и Антъни. Мартинез, Маласия и Ериксен са несменяеми титуляри, а когато влезе в оптимална форма същото ще важи и за Каземиро. Антъни пък дебютира при първата си възможност и се отблагодари с гол. 

От предишните играчи на Юнайтед се открояват Де Хеа, който винаги е бил класа, а Бруно най-после се събуди. Рашфорд също е във възход, Варан е стълб в отбраната, а дори Мактоминей прави невероятни мачове. 

Общо взето с 4-те поредни победи всичко на "Олд Трафорд" изглежда розово. Само, че витае усещането, че при един лош мач, може да се върне старият Юнайтед - беззъб, ялов, без мотивация.

Това ще е пагубно за клуба, защото феновете изтърпяха достатъчно болка, липсата на Шампионска лига два сезона подред ще ограничи чувствително финансите на клуба. Отделно от това, Юнайтед няма да е притегателна сила за добрите футболисти през следващото лято. 

Общо взето всичко може да се срине много бързо като кула от карти. Дано "червените дяволи" продължат с добрите игри и победите, защото това носи самочувствие и е приятно за окото. 

Дори и при един не много силен сезон, обаче, трябва да се даде шанс на Ерик Тен Хааг, този човек направи нещо добро с футболистите само за няколко дни и сега те играят като гладиатори.


Няма коментари:

Публикуване на коментар