понеделник, 29 август 2022 г.

Групите на Шампионска лига - анализ и прогнози - група C



В няколко статии ще ви запознаем с групите на турнирът на богатите, ще направим кратък анализ на всяка група и отбор и ще направим прогнози кой на кое място може да завърши.

Продължаваме с анализа и прогнозите за тазгодишното издание на Шампионска лига, ако искате да видите анализа за група A, щракнете тук, а за група B тук

Продължаваме с група C, може би най-интересната група от всички, тъй като тук са събрани Байерн Мюнхен, Барселона, Интер и Виктория Пилзен. Поне един от тези три колоса догодина няма да е сред елиминациите и точно това буди интереса на всички към групата.

Започваме с водача Байерн Мюнхен, който както винаги във всички турнири, в които участва е сочен за фаворит. “Баварците” вече превъртяха Бундеслигата, а в Шампионска лига, почти винаги стигат до късните фази на турнира. Само преди 2 години и нещо Байерн спаси футбола, след като победи на финала наемниците от ПСЖ и спечели трофея. В Бундеслигата пък тръгнаха, както винаги, страхотно, но само преди няколко дена се препънаха в черната си котка Борусия Мьонхенгладбах. Садио Мане пасна като дялан камък на добре смазаната баварска машина и съперниците им ги чакат много главоболия. Така иначе в Германия са почти сигурно шампиони, а в турнира на богатите са фаворити. Безпроблемно излизане от групата.

Барселона след многото проблеми, които дори продължават все още, под ръководството на Шави играта се постабилизира, дори завършиха втори миналия сезон в Ла Лига. Тази година вървят добре, с 2 победи и равен и със сигурност няма да се дадат лесно. Новото попълнение ЛеванГолски вече вкара 4 гола и даде заявка да е конкурент на Бензема за голмайстор в Испания. В Шампионска лига ще е много трудно за “каталунците” и като нищо догодина да доиграят евротурнирите в Лига Европа.

Интер миналата година станаха шампиона в Серия А, а този са отново фаворит за това, въпреки че започнаха малко тромаво с 2 победи и загуба. Предния сезон в Шампионска лига отпаднаха на осминафинал от бъдещия финалист Ливърпул и този сезон, със сигурност ще искат нещо повече. Лукаку и Мартинез носят достатъчно голове, единственото притеснение за Симоне Индзаги е късата резервна скамейка. Директните мачове с Барса ще са решаващи за “нерадзурите”, кой ще продължи напролет.

Колкото до Виктория Пилзен, единственото положително нещо, което могат да извлекат е това, че няма какво да губят в двубоите с 3-те гранда. Ако могат са вземат някоя точица е добре дошла, но по всичко личи, че няма да имат сили за нещо повече от последно място в групата. Иначе в чешкото първенство са с 4 победи и 1 загуба засега и както винаги са сред потенциалните шампиони.

Прогноза на FootballReview за група C: 

1. Байерн Мюнхен

2. Интер

3. Барселона 

4. Виктория Пилзен.



Няма коментари:

Публикуване на коментар