неделя, 21 август 2022 г.

Каземиро е лъч светлина в тъмния тунел на Юнайтед



Две загуби от два мача, 1:2, 0:4, безобразна игра, мотивация на 0, най-лошия старт в историята на Висшата лига. Ако някой чете това би си помислил, че става дума за отбор, който никога не е печелил титлата и постоянно е на рулетката на изпадане и влизане във висшия ешелон на Англия.

Е, за жалост на феновете на “червените дяволи” тази статистика е именно за техния тим. Юнайтед продължава да пише негативна история, след като за 1-и път в историята на Висшата лига миналия сезон не завършиха с положителна голова разлика, този отново изпъкват, само че с най-лошия старт от над 30 години.

Сагата около Роналдо, който между другото трябва да бъде разкаран веднага, лошата игра на капитана Магуайър и неадекватната защита, слабият център и яловото нападения са само част от проблемите на клуба.

Активност на трансферния прозорец на липсваше - бяха привлечени Кристиан Ериксен, много добър футболист, бяха купени и защитниците Лисандро Мартинес и Тирел Ламасия.

В последните дни се случи и едно голямо чудо- футболист от световна класа не отказа на Юнайтед и се съгласи да премине на Олд Трафорд с ясното съзнание, че се отказва от трофеите до края на кариерата си.

Представяме ви най-големият оптимист и наивник в съвременния футбол - Карлош Енрике Хосе Франциско Венансио Каземиро или просто Каземиро. 

Човекът, който се отказа от слава и трофеи с Реал Мадрид, заради парите ( не че в Реал е бил на минимална заплата), съм сигурен че не знае в какво се забърка.

Каземиро е световна класа, цялата полузащита ще падне на неговите плещи и съвсем скоро ще осъзнае, че Фред и Мактоминей не са Модрич и Крос, че Марсиал не е Бензема и че изобщо няма място за сравнение между съставите на Реал и Манчестър. Единствено Давид Де Хеа може би е класа, въпреки грешката му в последния двубой.

Каземиро  е лъч надежда за феновете на Юнайтед, че най после противниковите играчи ще спрат да минават като през двор без ограда към вратата на Де Хеа. Бразилецът е на 30 години и има поне още 5-6 години голям футбол пред себе си, класата си я има, лъвското сърце също е налице, за разлика от съотборниците му в червено. 

Дано това е преломен момент за Манчестър Юнайтед през сезона, а и като цяло и Каземиро се окаже, човекът, който ще обърне посоката за клуба към по-добро, след ерата на Фъргюсън, защото мъката е страшна.


Няма коментари:

Публикуване на коментар