вторник, 30 август 2022 г.

Групите на Шампионска лига - анализ и прогнози - група D



В няколко статии ще ви запознаем с групите на турнирът на богатите, ще направим кратък анализ на всяка група и отбор и ще направим прогнози кой на кое място може да завърши.

Дойде ред и на група D, където са отборите на Тотнъм, Олимпик Марсилия, Айнтрахт Франкфурт и Спортинг Лисабон. Наглед много равностойна група без изявен фаворит и без изявен аутсайдер. На теория всеки от отборите може да завърши на всяко място.

Тотнъм започнаха силно сезона в Англия и май на хартия са най-силния отбор в групата, що се отнася до качества и звезди и дори треньор. “Шпорите” притежават играчи от световна класа в лицето на головото чудовище Хари Кейн и невероятният Хю Мин Сон. Миналия сезон завършиха на 4-то място в Премиър лийг, а този сезон са на 3-то място. Големият проблем за Конте и отборът му е прословутото непостоянство в игрите и резултатите, все пак са фаворит за излизане от групата.

Олимпик Марсилия е отбор с традиции в турнира, през 1993 г. го печелят побеждавайки Милан на финала. Отбора е сред водещите във Франция, миналия сезон се класираха 2-ри, след ПСЖ и май бяха единствената реална конкуренция на богаташите в Лига 1. Този сезон отново са се залепили след тях в класирането и сценарият е много вероятно да се повтори. Ще е много трудно за “олимпийците” в тази равностойна група и за тях всичко е възможно.

Айнтрахт Франкфурт пък е причината този сезон Германия да има 5 отбора в Шампионска лига. Това е така, защото миналият сезон  “дивата от Майн” спечели Лига Европа, което дава право на директно участие в групите на турнира на богатите. Звездата на отбора е световния шампион Марио Гьотце, струва си да споменем и Себастиан Роде и Кевин Трап. Този сезон не почва по най-добрият начин за тях след 1 победа, 2 равенства и 1 загуба и се намират на 11-о място в Бундеслигата, загубиха и финала за Суперкупата на Европа от Реал Мадрид. Миналаа година положението беше сходно за “орлите” - 11-то място в крайното класиране. На хартия може ни най-слабия отбор в групата.

Последният отбор от тази група е Спортинг Лисабон, отбор, който е постоянен и незаобиколим фактор в Португлия, където с Порто и Бенфика тероризират другите отбори. Този сезон, обаче не почва изобщо добре за “лъвовете” които се намират на незавидната 13-та позиция с една победа от 4-ри мача. Миналия сезон, пък завършиха 2-ри след Порто, което може би означава, че игрите им ще се стабилизират с напредването на сезона. Звезди няма кой знае какви и отборната игра е преди всичко. Трудно ще е за Спортинг по пътя към елиминациите.

Прогноза на FootballReview за група D:

1. Тотнъм

2. Олимпик Марсилия

3. Спортинг

4. Айнтрахт.



Няма коментари:

Публикуване на коментар