събота, 13 август 2022 г.

Най-хубавото е, че няма да отлагаме цялото първенство



Левски си направи невиждано харакири и отпадна по доста нелеп и драматичен начин от лигата на конференциите от малтийския Хамрун с общ резултат 3:6, след изпълнение на дузпи.

Ако следите дори малко футбола, едва ли сте пропуснали тази новина. Като цяло “ сините” не заслужаваха да отпаднат с оглед на играта и класата между двата състава. Левскарите бяха по-добри и по-класни и в двата мача. Само липсата на късмет и нервността пред гола им попречи да продължат напред.

На другия полюс пък е червената част от България, където ЦСКА надмогна всички трудности и победи Сейнт Патрикс с 0:2 и с общ резултат 2:1 отиват на плейофна битка с познатия Базел за групите.

Около всичко това направи впечатление, че т.нар. ни евробойци поискаха и продължават да искат отлагания на мачове от българското първенство заради евроучастията си.

Левски отложи 3 свои двубоя, ЦСКА и Лудогорец са с по 2 отложени срещи. Понякога и в другите държави е имало отлагания на срещи заради евро двубои, но там обикновено са когато мача е много важен и е с много сериозен съперник. Как в повечето други държави издържат на т.нар. цикъл на мачове сряда-събота, а нашите глезльовци не могат? 

Лудогорец вече си осигури участие в Европа поне до първия сняг, това означава ли че до Коледа ще се отлагат всички мачове на “орлите”. Ако и ЦСКА влязат в групите  на конференциите и за тях ли така?

Ако отговора е да, кога ще се играят тези мачове, при това наближата и нечуваната глупост световно през зимата в Катар, което още повече ще обърка всичко.

Докато можем да извиним отлаганията на Лудогорец заради Динамо Загреб, един доста сериозен отбор за нашите стандарти, то как да извиним сини и червени, които играха с далеч по-скромни съперници?

Ако трябва ще отложим цялото първенство, за да може Левски да играе в групите.” Това са думи на Мъри Стоилов, ден преди злощастното отпадане на Левски. Точно преди година, когато пое отбора, Стоилов бе върл противник на отлагането на мачове, заради евроучастия, защото тогава сините не участваха там, сега вече бяха и палачинката се обърна.

Е, Слава Богу, че няма да се налага на отлагаме цялото първенство. И без това половината футболни запалянковци не са разбрали, че е започнало.



Няма коментари:

Публикуване на коментар