понеделник, 22 август 2022 г.

Садио Мане ги почна


Байерн Мюнхен спечели с 7:0 гостуването си на Бохум в мач от третия кръг на Бундеслигата за сезона. “Баварците” са на 1-о място с 9 точки от 3 мача и внушителната голова разлика 15:1. 

Тези факти отсега могат да подскажат на всички кой отново ще е шампион в края на сезона в Германия. По-рано те продадоха голмайстора си Левандовски на Барселона и трябваше да му намерят заместник.

Избора им се спря на повече от достоен кандидат в лицето на Садио Мане, който не е типичен нападател, но може да мина кота от 20+ гола за сезона без никакви проблеми.

Сенегалецът вече има 4 гола на сметката си, 2 отменени гола и 1 асистенция само за 3 мача. Всичко това показва, че Садио няма да има проблеми с адаптацията в Бундеслигата и вече ги почна. 

Баварската машина и идеално смазана и благодарение на това мачка всичко по пътя си. Мане е само един детайл от нея, който пасна перфектно и й позволява да върви безпроблемно.

От друга страана Садио страшно много липсва на Ливърпул, където беше част от прословутия тризъбец - Салах-Фирмино-Мане. Тризъбеца развинтваше всяка защита в Англия и показваше убийствена ефективност. 

Сега обаче мърсисайдци имат проблеми и започнаха сезона с две равенства срещу непретенциозни съперници, които към края на сезона могат да струват скъпо. Въпреки че купиха заместник на Мане в лицето на Нунес, е видно, че новата покупка засега не може да замести сенегалеца. 

Мане беше ключова част от състава на Клоп, където е реализирал 120 гола и 48 асистенции. Имаше няколко бели дроба и лъвско сърце, непрекъснато тичаше и се бореше за всяка топка и педя терен. 

Освен това той може да действа на няколко позиции - по двете крила, като нападател и като фалшива деветка. Заместникът му действа само като типичен централен нападател и това ограничава Клоп. 

Дали Нунес ще успее да замени качествено Мане ще покаже времето, но едно е сигурно - Мане замени чудесно Левандовски и ще е сред топ играчите за Байерн.

Няма коментари:

Публикуване на коментар