неделя, 9 октомври 2022 г.

Шаби Алонсо е готов за треньор повече от всеки друг




Шаби Алонсо бе представен като новия наставник на Байер Леверкузен и “аспирините” започнаха ударно под негово ръководство с победа и страхотна игра над Шалке 04 с 4:0 в Бундеслигата.

Може да се каже, че Байер уцели джакпота с Алонсо, защото съм сигурен, че този човек след няколко години ще е топ мениджър.

Алонсо е един от най-интелигентните халфове в новото време, отличаващ се със спокойствие и разум в играта си. Халфът е играл за Реал Сосиедад, Ливърпул, Реал Мадрид и Байерн Мюнхен през кариерата си като футболист.

По това време той се отличаваше с изключителна интелигентност за футболист, неприсъща за повечето му колеги. Треньорите му имаха винаги доверие, когато той е на терена. Той просто беше човекът-оркестър и диктуваше темпото в мачовете за отборите си.

Като стана дума за треньори, само забележете кои са били наставниците му докато е бил футболист. В Ливърпул - Рафаел Бенитес, в Реал Мадрид - Жозе Моуриньо и Карло Анчелоти, а в Байерн Мюнхен - Пеп Гуардиола. 

Това са едни от най-актуалните наставници в съвременния футбол и бъдете сигурни, че благодарение на вродената си интелигентност Алонсо е взел най-доброто от всеки от тях.

Испанецът, освен опита, който натрупа като футболист, беше наставник и на втория отбор на Реал Сосиедад, както и в академията на Реал Мадрид, където придоби безценен опит.

Освен това като играч е спечелил Световното първенство, Европейско първенство, Шампионска лига, местни купи, както и шампионатите на Испания и Германия. 

Така, че опита, който има като футболист, който знае как се печелят трофеи ще помогне изключително много на Леверкузен, тъй като точно това е голямата болка на “аспирините” от много години насам. 

Бих се обзаложил, че Шаби Алонсо някой ден ще води Реал Мадрид, Байерн Мюнхен или Ливърпул…



Няма коментари:

Публикуване на коментар