понеделник, 10 октомври 2022 г.

Може ли да броим Ливърпул като претендент за титлата?Ако Ливърпул не се вземе в ръце, няма дори да се класира за евротурнирите, а това беше немислимо само преди няколко месеца. 

Отборът е в много лошо състояние, това най-добре може да се забележи щом отворим класирането на Висшата английска лига. 

Там “червените” са на незавидното 10-то място с 10 точки от 8 мача и на практика като разлика в точките са по-близо до зоната на изпадащите, отколкото до зона Шампионска лига. 

Само преди няколко месеца “мърсисайдци” бяха на няколко минути от шампионската титла в Англия и до последно се бориха за 4 трофея, от които спечелиха 2.

Този сезон, обаче, започна много лошо за тях, играчите изглеждат изтощени, немотивирани и със слаба психика. 

Именно психиката беше едно от най-силните оръжия на отборите на Клоп. Откакто акостира на Анфийлд германецът буквално бръкна в мозъка на футболистите и се заредиха много силни игри и трофеи. 

Тази година ще е много трудно за Ливърпул изобщо да достигне до Топ 4, останалите отбори от челото на класирането показват постоянство, добра игра и желание. 

Така че, не само няма как да бъдат шампиони, а дори е застрашено класирането в Шампионска лига.

Някои специалисти определиха лошия старт като синдрома на 7-ия сезон на Клоп.

След много силни игри с Майнц 05 Клопо на 7-ия сезон изпадна с тях във Втора Бундеслига. 

След 2 титли с Борусия Дортмунд и финал в Шампионска лига в 7-ия сезон под ръководството на Клоп беше най-слабият им сезон много години и завършиха на 7-о място.

Сега Клоп започна седмата си година и в Ливърпул и началото е меко казано лошо, а многото контузии също не помагат. 

Проблемите са много и трудни за решаване, но Клоп ще даде със сигурност всичко от себе си, за да докаже, че 7-ия сезон не е проклятието му.

Няма коментари:

Публикуване на коментар