понеделник, 3 октомври 2022 г.

Ерлинг Холанд е труден за осмисляне

Холанд с екипа на РБ Залцбург



Ерлинг Холанд продължава със смайващото си представяне. Той отбеляза още един хеттрик във Висшата лига, този път на Манчестър Юнайтед. Отборът му Сити пък попиля “червените дяволи” с 6:3.

След трансфера на нападателя лятото от Борусия Дортмунд при “гражданите” мнозина бяха скептични, че Холанд-младши няма да се справи в Англия и че головете му в Германия, Норвегия и Австрия са били едва ли не случайност.

Е, Ерлинг опроверга всички и за 8 мача със синия екип има немислимите 14 гола. Освен това почва да чупи рекорди един по един. 

Първо, вкара 3 хеттрика само за 8 мача, само за сравнение на Майкъл Оуен, който е на 2-ро място в тази класация, са му били нужни 48 мача за това.

Второ, стана първия футболист на “гражданите” от 52 години насам, който вкарва 3 гола в един мач на Юнайтед, естествено тук дели приза с другото дете-чудо на Сити Фил Фодън, който също вкара 3 в дербито.

Трето, стана първия играч в историята на Висшата лига с три поредни хеттрика в три поредни домакинства на отбора си.

Отделно от това има още няколко рекорда в Шампионска лига. Вкарва и за 4-те си отбора при дебюта в Шампионска лига, най-младия играч достигнал кота 25 гола в турнира и още и още.

На 22 години Холанд има 170 гола, а исполините Меси и Роналдо са имали по 40-50 попадения на същата възраст. Това само показва за какъв талант става въпрос.

Холанд е някаква изключително подобрена версия на Златан Ибрахимович, има същото самочувствие, голов инстинкт и енергия. За разлика от Ибра , норвежеца е по-бърз и по-пъргав, въпреки 194-те си см. 

Освен това Холанд има невероятно пласиране, използва празните пространства, има невероятно бързо ускорение, може да бележи с двата крака, както и с глава. 

Страхотен, немислим талант, който все едно е от друга планета. Когато гледаш играта му си мислиш кой ще спре този човек?

Ако продължава така до края на сезона, ще бъдат счупени всички рекорди в Англия и простата математика показва, че може да завърши сезона с над 60 попадения само в Англия! Това постижение е трудно да го приемеш…

Меси и Роналдо са към края на кариерите си, но могат да бъдат спокойни, че бъдещето на футбола е в сигурни ръце с играчи като Мбапе и особено Холанд.


Няма коментари:

Публикуване на коментар