петък, 10 юни 2022 г.

Дъното е някъде там и националите го търсят





 

Световния и европейски шампион Грузия прегази България с 2:5 в Разград!!! Е, разбира се, грузинците не са нито световен първенец, нито европейски, но поне така изглеждаха срещу жалка и клета България.

Грузия изглеждаше така, не защото имат кой знае какви футболисти, а просто защото нашите играха много зле, напълно неорентирана защита, ялова атака, безидейна защита. Съперникът ни си правеше каквото иска на терена и можеше да отнесем и по-голям резил. Не че има разлика дали си паднал с 2:6 или 2:5.

Може би това беше най-лесния им мач, а за България е едно от най-черните петна в историята. Пет и повече гола като домакини за последните 48 години сме получавали само 2 пъти, от Англия през 2019 г., които ни писаха Отличен 6 и сега където малко не ни достигна за отлична оценка.

Докато от Англия донякъде е разбираемо, то необяснимо е 86-ия в света да ти скача и да те пребива, все едно играят срещу втория тим на женския си национален отбор. Неразбираемо е защо няма душа и плам в този жалък национален отбор на България. 

Може само с носталгия ще си спомняме как плюехме по Станслав Ангелов-Пелето, Илиян Стоянов-Коловати, Данчо тъча, Велизар Димитров, Христо Янев и другите от същото поколение, че не ставало нищо от тях, но те поне бяха мъжаги. Не помня да са падали с толкова много от такъв ранг съперници, напротив такива като Грузия си тръгваха с 3-4 гола обратно за вкъщи. А и горе споменатите имаха шанса да играят с 3-е коня, които дърпаха каляската с класата и опита си.

След всеки резил си викаме няма как да е по-зле, но винаги ни изненадват с още по-голяма глупост. Дъното се оказа, че няма дъно и копаем надолу вече не с ютия, а направо с багер.

На това БФС му е изтекло много отдавна времето, но Боби е като херпес, неприятен е и не се маха. Няма значение, че националния му отбор е донор, дори и в група Ц, пуснете му Преслава и всичко е наред. 

Гонзо пък има някаква неясна роля на началник в БФС, може би и той не знае за какво точно отговаря, но вече влезе в тона на всички други неприятни типове. Според него сме имали все още шанс за 1-то място в групата. 

Заради резила селекционера Ясен Петров напусна и веднага се чу, че Гонзо щял да води отбора-донор срещу Гибралтар и отново Грузия, като се сетим за спортните му успехи като треньор, може би това 2:5 в Разград ще ни се струва като небивал успех.

Абе вие, клубове, които през миналата есен гласувахте за Перуката как спите нощем? 

Или нека си вървят далаверките и банкетите, да пее Преслава, пък следващия мач нека ни бие и Ватикана, с вратар папата…

 

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар