понеделник, 24 май 2021 г.

Ливърпул - хеви метъла се завърна



Ако някой беше казал, че Ливърпул този сезон ще се бори за Шампионска лига, а няма да е замесен в борбата за титлата, щяхме да го обявим за луд.

След безапелационната титла от миналия сезон всички брояха “мърсисайдци” за фаворит за 1-то място в Англия. Сезона започна трудно, но все пак “червените” поддържаха темпото в първите няколко кръга. След това дойде контузията на Върджил Ван Дайк, коята го извади от игра за целия сезон и която удари много по психиката на целия отбор. 

После дойде и идиотската загуба от Астън Вила с 1:7, за капак пък се контузи и другия титулярен централен защитник Джо Гомес. Някъде по това време с травми бяха и бековете Алекзандър Арнолд и Андрю Робъртсън. По едно време Клоп трябваше да кърпи дупките в защита с Фабиньо, ветерана Джеймс Милнър и младежи от академията.

С всичките тези проблеми Ливърпул започна да изостава от лидерите, като по едно време беше на 9-а позиция. Този отбор, който беше на 9-а позоция не приличаше на Ливърпул, не приличаше на отбор на Клоп, не приличаше изобщо на отбор. Беше изгубил страст, желание, мотивация, беше рухнал психически и не се виждаше светлина в тунела.

Благодарение на работата на Клоп, обаче отбора почна лека-полека да трупа точки и въпреки това беше много далеч от местата за Шампионска лига. Последните 2 месеца Ливърпул отчасти намери себе си, късметът също покри “мърсисайдци” на няколко пъти. 

Алисон вкара невероятен гол с глава дълбоко в добавеното време срещу Уест Бромич. Лестър, който беше един от конкурентите за Топ 4 се издъни, както винаги в последните мачове за сезона. Челси, друг от конкурентите също не впечатли в края на сезона и така Ливърпул изскочи на 3-о място в класирането. А толкова хора ги бяха отписали!

Този отбор, въпреки че дори за миг не застраши двата отбора от Манчестър показа че са “психологически гиганти” по думите на Клоп. Спокойната победа в последния кръг над Кристъл Палас с 3:0 само затвърди възкръсването на спящия гигант. Клоп го събуди с хард рок, хеви метъл и много работа, въпреки че по едно време през сезона играта приличаше на поп фолк. И повярвайте с правилните попълнения през лятото и завръщането на Ван Дайк този отбор ще има шанс за титлата догодина. 

Пеп Гуардиола и Оле Гунар Солскяер от сега са предупредени...

Няма коментари:

Публикуване на коментар