петък, 14 април 2023 г.

Хари Магуайър не става за капитан



Направо по същество - Хари не става дори за футболист, а от Юнайтед не стига че платиха колосална сума за него, която не отговаря на качествата му, а освен това взеха, че го направиха и капитан.

Англичанинът няма никакви лидерски качества, това личи в много ситуации, при които един капитан би се намесил - при спорно решение спрямо отбора му, при лошо отношение към съотборник от съперниците, при трудна ситуация да поеме отговорност. Като добавим и безобразната му игра и нескопосаните отигравания може само да гадаем какво прави този човек в Юнайтед.

Последната ситуация, която показа, че Магуайър не е капитан в истинския смисъл на думата, беше в мача срещу Севиля от Лига Европа. Лисандро Мартинес се контузи и две негови дружки от националния отбор на Аржентина решиха да му “помогнат” да напусне терена, като го хванаха на столче и завлачиха извън игрището.

Едва ли са го направили, само защото са съотборници в аржентинския национален отбор, просто Акуня и Монтиел усетиха, че Юнайтед омеква в края на мача и искаха играта да бъде подновена по-бързо. Хубаво е, че помогнаха, но мислите им не бяха съвсем чисти в тази постъпка, защото Севиля беше пуснала кръв на “червените дяволи” и искаше искрата да не утихне с едно влизане на медицински лица, носилки и т.н.


В цялата тази работа Хари, като капитан трябваше да отиде и да им потърси сметка, какво точно се опитват да направят тези двамата! Ако трябва дори да потърси спречкване, защото при една провокация, латиноамериканците лесно палят, а и Акуня и Монтиел вече висяха с по един жълт картон и можеше някой от тях да бъде изгонен, а Макгауйър нямаше такъв. 

Един лек скандал би забавил мача с още няколко минути и убил инерцията на испанците  и може би нямаше да се стигне до изравняване, направено от самия капитан на Юнайтед, след нелеп автогол. Хари обаче вместо да се намеси, за да защити съотборника си, сигурно се е занимавал да мери вратата на Де Хеа, за да реши къде точно да му лепне автогола.

Хари Макгайуър не става за капитан на Юнайтед, ако беше капитан Бруно, сигурен съм, че щеше да има реакция от португалеца, представям си ако капитан в този момент беше някой измежду Рой Кийн, Неманя Видич или Уейн Рууни, тогава “андалусийците” дори нямаше да си помислят да направят такова нещо. 

Колкото до автогола, то са виновни правилата на УЕФА, как може всеки път когато Хари вкара гол в собствената си врата да го броят автогол?


Няма коментари:

Публикуване на коментар