събота, 3 декември 2022 г.

Полша е най-слабият осминафиналист от доста време насам




Полша винаги се е изкарвала като жертва във всички случаи, когато нещо лошо й се случи. Такъв пример е втората световна война, когато две суперсили си поделят територията й, но никой не споменава, че самата Полша е играела двойна игра и с едните, и с другите. Както се казва от два стола, та на земята. 

За наша радост тези години са далеч назад във времето, в наши футболни дни, обаче Полша не беше жертва, а напротив, съдбата бе на тяхна страна. След изключителен антифутбол практикуван от поляците срещу Мексико и Аржентина и много лесна победа над Саудитска арабия, “дружина полска” се промъкна към елиминациите само заради добро стечение на обстоятелствата. 

В последния мач срещу Аржентина, Левандовски и компания излязоха с ясната цел да допуснат възможно най-малко голова от “Албиселесте”, без никакво желание да вкарат или да се надиграват с по-именития си съперник. 

Надеждата им беше Мексико да не се развихри срещу саудитците в другия мач. Идеята на Полша бе “ние да паднем с по-малко от това, с което Мексико ще бият Саудитска арабия.” Точно това и се случи, не знам дали за цял мач поляците минаха повече от 7-8 пъти центъра изобщо.

Тяхната мисъл изцяло бе насочена към другия мач, където целия отбор и цялата Полша трепереха за това дали Мексико ще вкара още един гол. От цялата тази работа, малко преди края Лаутаро Мартинез можеше да прати Полша към летището, но след страхотен пропуск резултата си остана 2:0 за “гаучосите”. 

Другият мач продължи малко повече и всички чакаха с нетърпение края му. Арабите пък взеха, че вкараха и всички поляци избухнаха в радост. Само че този гол не променяше нищо за тях или Мексико, тъй като така или иначе Мексико се нуждаеше от 3-и гол, който ако беше паднал отпадаше Полша, заради повечето вкарани голове за Мексико. При равна голова разлика и равенство в директния двубой, а и двете бяха налице, се гледа кой е вкарал повече голове, Мексико щяха да бъдат с 3 гола, а Полша с 2. 

Така или иначе в минало време няма думата “ако” и поляците продължиха напред, като това е отбора, който играе най-скучния футбол от всички класирали се напред и разчиташе не на собствените си възможности, а на съдбата. 

В мача срещу Франция, обаче няма да има кой да им помогне и най-добре ще се види моментното състояние на Полша. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар