събота, 5 ноември 2022 г.

Разбор на групите от Шампионска лига





Шампионска лига приключи груповата си фаза и вече е ясно кой продължава, кой отпада и кой отива към Лига Европа. Припомняме регламента, че първите два отбора от всяка група се класират директно за елиминациите, завършилите на 3-то място отиват в Лига Европа, а тези на последните места ще гледат евротурнирите по телевизията. 

Логично някои от силните отбори продължиха напред без проблеми - Реал Мадрид, Байерн Мюнхен, ПСЖ, Манчестър Сити, Ливърпул, Борусия Дортмунд, Челси, Милан, Интер и Наполи. Имаше и някои фаворити които, отпаднаха от богатия турнир като Барселона и Ювентус. Атлетико Мадрид пък изцяло отпадна от турнирите.  

Силно впечатление направи лекотата, с която напред продължиха супер фаворитите Реал, Байерн, ПСЖ и Сити. Направи и впечатление играещия страхотно Наполи, както и изненадващо невероятното представяне на Брюж, които до четвъртия кръг в групите нямаха загубена точка и допуснат гол. 

Тази групова фаза записа и два рекорда - Глазгоу Рейнджърс и Виктория Пилзен официално са най-слабите отбори в историята на Шампионска лига играли в групите.

От всички отбори този сезон само Байерн Мюнхен записа пълен комплект от победи 6 от 6 и то в най-силната група в компанията на Барса и Интер. 

Най-завързана беше пък група Д, където до последния кръг всеки от отборите можеше да завърши на всяко място в групата, без Тотнъм на последното. Все пак “шпорите” спечелиха групата, а движението на местата в групата показа, че по време на последните мачове, в дадени моменти всеки от отборите беше на едно от първите две места. Местата обаче напред са само две и бяха заети от Тотнъм и Айнтрахт, а Спортинг и Марсилия могат само да съжаляват за пропуснатата възможност. 

Всички по-горе изброени факти показват, че футбола е много интересна и понякога нелогична  игра, а някои резултати и игри могат да докарат сърдечни проблеми на феновете.

Няма коментари:

Публикуване на коментар