понеделник, 14 ноември 2022 г.

На кого беше нужен този цирк в Юнайтед?




Една новина се върти в световните медии последните 24 часа и тя е свързана с Роналдо и Юнайтед. Голмайсторът обяви, че не уважава треньора Ерик Тен Хааг, клубът го е предал и че Юнайтед от напускането на сър Алекс не е мръднал в развитието си.

Роналдо е прав в голяма степен, след напускането на великия шотландец, който направи в Манчестър империя, клубът не може са намери себе си, отбора се лъкатуши от една крайност в друга, не е ставал шампион почти от 10 години, играчи се купуват на килограм, някой после се продават на огромна загуба. 

В Манчестър понякога се вижда манталитет не на един от най-великите футболни отбори в света, а на отбор от аматьорска лига.

Връщането на Роналдо в Юнайтед беше огромна грешка и за двете страни. Нито португалецът можеше да даде на отбора, това което беше дал при първия си престой. Нито пък клубът можеше да му предложи нещо кой знае какво. 

Отделно от това пристигането на Роналдо през 2021 г. разбалансира един що-годе сглобен отбор, който тъкмо беше завършил 2-ри в Англия предния сезон. Беше се намерил голмайстор в лицето на Кавани, страхотни крила като Рашфорд, Санчо и Грийнуд, плеймейкър като Бруно, страхотна резерва като Марсиал. Дойде Кристиано и всичко се срина. 

Той поемаше цялото внимание, играта се въртеше около него, двама мениджъри го изтърпяха, но после дойде един треньор, който май знае какво прави и закотви Роналдо на пейката. 

От там насетне всичко се обърка и за самия Кристиано, пропусна лятната подготовка, искаше да напусне, не влизаше в игра когато треньорът поиска, тръгваше си демонстративно. 

Думите на сър Алекс, че когато играч се помисли за по-голям от клуба, играча незабавно трябва да бъде натирен важат в пълна сила за сегашната ситуация. Но това трябваше да се случи още лятото.

Да, Роналдо е легенда за Юнайтед, един от най-добрите в историята на футбола, но кому беше нужно този цирк, който се случва в момента?

Вместо вниманието да се насочи към това, че Юнайтед лека-полека си изгражда стил под ръководстовото на Тен Хааг, че трупа точици като пчеличка. Че има един страхотен диамант на лявото крило - Гарначо, че отбора играе като отбор, то всичко продължава да се върти около Роналдо, въпреки че вече е изиграл последния си мач за “червените дяволи”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар