понеделник, 25 октомври 2021 г.

Обратното броене за Оле(ле) започна

Браво, усмивка!



4 мача без победа във Висшата лига, получени 11 гола, безобразна игра, неадекватни стартови състави, още по- объркани смени и схеми на игра. Играчите идея си нямат какво да правят и подават или центрират към Роналдо. Той ако я вкара, добре, ако не след 2 минути пак ще му я центрираме, барем надскочи защитниците и я мушне тая топка. 

И след всеки мач на интервютата Оле се смее… Кое по-точно му е смешното??? Че си похарчил 150 млн. за нови играчи, а падаш от Йънг Бойс и едвам побеждаваш Аталанта и Виляреал в Шампионска лига? Че средняци в класирането на Висшата Лига ти вкарват по 2,3,4 гола на мач? Че вечният враг, на твоя територия, ти намърда 5 гола и спря да играе, защото му стана неудобно? 

Че най-скъпия английски защитник играе като такъв от 8-а дивизия? Че вратаря ти от началото на сезона всеки двубой е играч на мача? Че нямаш нито един читав дефанзивен халф? Че имаш един от най-добрите голмайстори за всички времена и дори той не може да ти помогне? Че разби балансиран и окомплектован отбор, който си градил 2 години, именно с неговото привличане?

Наистина смешно…

Юнайтед не отстъпва като играчи на никой отбор в света, дори напротив, има много класа в състава си. Проблема е обаче на тъчлинията, където човек, изпаднал с Кардиф, бе назначен за треньор на един от най-великите клубове. И този същия, дето се хили след всеки резил, докара отбора до средно ниво. 

Играта на Юнайтед предизвиква усмивки у хората, които не са свързани с клуба, а привържениците на “червените дяволи” след всеки мач се червят по трибуните и пред екраните. Моуриньо беше уволнен два дни след загуба от Ливърпул, като преди това беше спечелил няколко трофея, Ван Гаал също беше изгонен след трофей. 

Сега при тази ситуация и ако Солскяер не го изгонят, значи се мери с различна мерилка. Да, легенда на клуба, да известно време Юнайтед през тези 2 години и половина играеше страхотно. Но Оле няма капацитета и качествата за отбор от този ранг, а и изглежда е удобен и послушен за собствениците, за разлика от горе споменатите двама ръба Моуриньо и Ван Гаал. 

Когато феновете на противниците се молят да останеш, колкото се може по-дълго, трябва сам да си направиш извода. 

Обратното броене започна, предстоят още много трудни мачове, и ако не стане чудо, той трябва да напусне. Гледам Оле и се сещам за Лампард…

10, 9, 8…….

 


Няма коментари:

Публикуване на коментар