неделя, 6 декември 2020 г.

Щe запали ли Ясен искрата?



След голямо ходене по мъките Георги Дерменджиев беше освободен от поста национален селекционер. Дори и за децата беше ясно, че това ще се случи, след слабото представяне на националния отбор. 

Сега начело на А отборът ни е назначен Ясен Петров. Това име не беше спрягано за поста, но е една приятна изненада, Петров не е от послушните, което повечето пъти помага. Любо Пенев и Петър Хубчев също не бяха от послушните и при тях играехме добре и бяхме най-близо до класиране на форум. А при послушните Петев и Дерменджиев играхме ганкиното.

Селекционерът каза. че ще се опита да запали искрата, от която да пламне огън. Ясен е прав, че огъня отдавна не гори, а дори е залят с вода и вече изстинал, защото дъното, което сме ударили е жестоко. Нямаме един читав футболист, около който да се гради състава. Най-голямата ни “звезда” има няколко минути в шампионска лига в отбор слабак. 

Новият треньор ще има изключително тежка задача, но с тези футболисти толкова. Все пак, ако той викне правилните футболисти и ги подреди правилно, имаме шанс да изиграем някой добър мач. С много дисциплина, много борба и себераздаване и повиквателни за най-подготвените футболисти може да сме един отбор, който да продаде кожата си на възможно най-високата цена.

Това не се случи в последните 15-ина мача, когато излизахме на терена с гащи събути до глезените. Проблема е че и Пеп Гуардиола в тандем с Юрген Клоп да дойдат блатото е много дълбоко, а проблемите са трупани с години. Всеки квалификационен цикъл нещата стават все по-зле.

Националния отбор много отдавна не пробужда никакви чувства у хората, освен пренебрежение. Поради това и назначението на Петров мина някак като поредната суха статистика за коронавирус, никой не го интересува и никой не запомня нищо.

Все пак трябва да се отбележи позитивизмът, който лъхна от представянето на треньора. Той остави добри впечатления в Левски, може би последния треньор, при който "сините" играха силно. "Пловдивския Джанини" каза че иска резултати и не цели подмладяване или състаряване на отбора и ще вика само най-подготвените футболисти.

Добро начало, без заучени фрази, да видим...

Няма коментари:

Публикуване на коментар