неделя, 17 юли 2022 г.

Не, Ерик, не давай надежда на феновете на Манчестър Юнайтед


След най-слабия сезон в историята на Висшата лига, Манчестър Юнайтед започна ново начало, с нов треньор и отвори нова страница.

Ерик Тен Хааг беше назначен начело на “червените дяволи” и всички надежди за връщането на клубът към славните времена са свързани с него. Отбора вече привлече двама много добри футболисти - халфът Кристиан Ериксен и защитникът Тайрел Маласия.

Говори се още за Френки Де Йонг от Барса, Антони и Мартинес от Аякс. Новото начало е повече от обещаващо и на терена, където в първите два мача бяха победени Ливърпул с 4:0 и австралийците Мелбърн Виктори с 1:4.

И двете победи бяха след много добра, дори страхотна игра. Това засега дава надежда на феновете на “червените дяволи”, че клубът ще е отново силен и ще е сред най-добрите. 

Жестоката реалност, обаче, е че няма как да се правят генерални изводи след само 2 мача, клубът има огромни проблеми и няма как за 1-2 месеца някой да ги реши като с магическа пръчка.

Първо, не е ясно бъдещето на Роналдо, голмайстора май се е насочил към изхода. След привличането му през миналото лято, Роналдо заварва един изнемощял и немотивиран отбор. Това е една от причините да иска да напусне - слабата мотивация на всички футболисти и ръководство.

След това идва най-големия проблем с бездушието на футболистите на терена, миналия сезон имаше мачове, в които повечето играчи бяха бледи сенки на себе си.  Накрая на сезона дори се виждаше, че играчите искаха всичко това да свърши по-бързо и да се приключи с мъката.

Все още не е изчистена схемата на игра, която до голяма степен зависи от изходящите и входящите трансфери. Не е уточенено и кой ще е капитан, след като Хари Магуайър не се справя с тази роля. Не на последно място трябва да се посочи и напрежението между собственици и фенове.

Всичко това са предпоставки за труден път и много сътресения, така че Ерик Тен Хааг има много работа и за момента дава искрица надежда на всички, но тя може да угасне много бързо още при първия провал.


Няма коментари:

Публикуване на коментар